CoProtolab on Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen innovaatio- ja tutkimusympäristö teollisten palveluiden kehittämiseen. CoProtolab on suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille teollisuusyrityksille teollisten palveluiden nopeaan prototypiointiin. Lisäksi ympäristöä voi käyttää tutkimusyhteistyössä teollisuusyrityksien kanssa.

Teolliset palvelut

Teolliset palvelut tukevat tuotteen hankintaa, käyttöä ja poistamista. Teollinen palvelu voi liittyä myös yrityksen erityisosaamiseen, joka luo arvoa asiakkaalle. Teollisten palveluiden tarkoituksena on helpottaa asiakkaan toimintaa ja auttaa asiakasta menestymään. Hyvän teollisen palvelun kehittäminen edellyttää syvällistä asiakasymmärrystä sekä yhteistyötä yrityksen eri toimintojen, asiakkaiden ja teknisten kumppaneiden kanssa. Palvelumuotoilu on keino tuoda eri näkökulmat yhteen onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Nopea prototypiointi

CoProtolab on innovaatioympäristö teollisten palveluiden nopeaan prototypiointiin. Teolliset palveluprosessit mallinnetaan virtuaaliympäristössä parissa tunnissa ja muutokset tehdään sekunneissa. Taustalla on tutkimukseen pohjautuvat mallikirjastot sekä työkalut prosesien nopeaan mallintamiseen. Virtuaalisia prototyyppejä voi käyttää asiakastestauksessa, markkinoinnissa tai koulutuksessa.

Ideoinnista suojaamiseen

CoProtolab tukee teollisten palveluiden kehittämistä koko innovaatioprosessin aikana. Digitaalisesta kirjastosta löytyvät ohjeet ja valmiit pohjat palveluiden ideointiin, yhteistyöskentelyyn sekä palveluiden suojaamiseen. Prototyyppien kehittäminen tapahtuu virtuaaliympäristössä yhteistyössä ammattilaisten kanssa.

CoProtolab on kehitetty Co-Protolab-hankkeessa vuosina 2017-2020 Euroopan Unionin Aluekehitysrahaston, Pohjanmaan liiton ja VASEKin tuella. Lisätietoa ja kuvia CoProtolabin tiloista ja laitteista sekä VR-ympäristöstä.

Lisätietoja

Miia Lammi, Kehittämispäällikkö

Muotoilukeskus MUOVA | Vaasan ammattikorkeakoulu

+358 50 408 4969 | miia.lammi(at)muova.fi