Toimintamalli korkeakouluyhteistyöhön

CoProtolab on Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatioalusta teollisten palveluiden nopeaan prototypiointiin. CoProtolab-ympäristön ovat kehittäneet Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA sekä Vaasan yliopiston Tuotantotalous ja SC Research. CoProtolab sijaitsee Muotoilukeskus MUOVAssa, jossa on teollisten palveluiden innovointiin tarkoitetut tilat virtuaaliselle prototypioinnille ja yhteistyöskentelylle.

Käyttötarkoitus

CoProtolab-ympäristö on tarkoitettu teollisiin palveluihin liittyvään tutkimukseen, koulutukseen sekä innovaatiotoimintaan yhteistyössä yritysten kanssa. CoProtolab-innovaatioympäristön tarkoituksena on vahvistaa korkeakoulujen ja pk-yritysten yhteistyötä, minkä vuoksi tilojen käyttö keskittyy yritysyhteistyöhön. Lisäksi CoProtolab on tutkimusympäristö, jossa voi tutkia esimerkiksi teollisten palveluiden kehittämistä, palvelutuotannon tapoja sekä VR- ja AR-ratkaisuja palvelukehittämisessä. CoProtolab-ympäristöä hyödynnetään myös jatkohankkeissa ja teknistä alustaa sovelletaan uusiin käyttökohteisiin.

Työtilojen käyttö

CoProtolabissä on kolme VR-työpistettä Vaasan ammattikorkeakoulun ja yliopiston opettajille, tutkijoille ja kehittäjille. VR ja Meeting tiloihin mahtuu korkeintaan 15 henkeä. CoProtolab-ympäristön käyttö edellä mainittuun tarkoitukseen on ilmaista Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulujen henkilökunnalle ja opiskelijoille vuosina 2020-2022.  Tilojen käyttöopastus ja asiantuntijapalvelut liittyen teollisten palveluiden prototypiointiin ovat maksullisia.

Yhteystiedot

Työpisteen tai työskentelytilat voi varata määräaikaiseen käyttöön ottamalla yhteyttä:

Miia Lammi
miia.lammi(at)muova.fi
050 408 4969